Att välja komiker


Visst ska du ha glädjande underhållning till ditt event och detta kan standupkomiker bidra till – så att det blir ett upplevelserikt och minnesvärt tillfälle, rx som ni sent kommer att glömma.

Hur länge brukar en komiker uppträda?
Standup är en underhållningsform, adiposity där komikern använder talet som "redskap". De flesta komikerna brukar uppträda mellan 20-45 minuter, ailment beroende på era önskemål och hur mycket förberedelser och material som finns och behövs arbetas fram. Ha gärna 30 minuter som utgångspunkt i er planering (om ni har ett tidschema att arbeta utifrån).

Vilken budget har ni för underhållningen?
En komiker har vanligtvis en viss grund av "arbetsmaterial" som denne arbetat fram, vilket har arbetats fram under en längre tid. Komikern brukar också anpassa och skriva material specifikt för ert område och just ert företag, vilket kräver visst tid av arbete. För att kunna få en skälig ersättning för utfört arbete, kan det i bland uppfattas som att en komiker är för dyr och att ni inte har en budget som motsvarar komikerns offert. Ha gärna i åtanke att ett uppträdande på 30 minuter kräver ett antal timmars förberedelser samt tidsåtgång för resa till och från ert event.

Kan jag få Sveriges mest kända komiker för 3 000 kronor inklusive moms?
En känd komiker, som uppträtt i flera år på flera olika scener och som ständigt syns i media, har arbetat hårt och lagt ner ett oändligt antal timmar för att kunna bli uppmärksammad för sitt arbete för att sprida glädje. Att även förbereda sig för det specifika uppträdandet kräver också sin tid och förmodligen kommer 3 000 kronor inklusive moms inte få de mest kända komikernamnen.

Vad kostar en komiker?
Det finns flera olika faktorer på vad en komiker kostar – faktorer som var någonstans ni har ert event, hur många deltagare som ska vara med och hur lång tid ni ska ha underhållningen. Standupkomiker har tagit fram underhållningspaket som passar både privatpersoner och företagare – läs mer om underhållningspaketen!