Alla reglerna du behöver känna till för rysk poker


Om du spelar poker på nätet kan det hända att du stöter på så kallad rysk poker, visit this eller Russian Poker, som det kallas på utländska pokerrum. Detta är i själva verket en variant av Caribbean Stud Poker, och skiljer sig från många andra pokerspel på så vis att man inte behöver andra spelare för att kunna spela detta spel, då man som spelare spelar det mot dealern.

Vad du ska göra för att vinna

Ditt mål som spelare är givetvis att ha en hand som är bättre än dealerns. Spelet börjar med att du placerar din insats. Sedan delas korten (5 st) ut och spelaren har efter detta möjlighet att lägga ytterligare en insats som är dubbelt så stor som den första. Du kan även lägga dig i detta skede om du vill, och det går givetvis även att byta ett  kort i detta skede vid behov, alternativt köpa till ett extra kort (kortet kostar då lika mycket som ursprungsinsatsen, både om du tar ett kort extra eller byter ett kort). Det sista av dealerns kort kommer att visas för dig, men inte de första fyra.

Om dealern har en bättre hand än dig måste dealern även kvalificera sig för att slå dig i spelet. Detta betyder att han eller hon måste ha minst en hand som består av högt kort. Är så inte fallet, får du din insats tillbaka. Detta händer även om det blir oavgjort, dvs. om både du och dealern har samma värde på handen.

Vinner dealern däremot, förlorar du din insats, men är det du som vinner, kommer du att få din vinstutbetald enligt ett särskilt utbetalningsschema, beroende på vilken pokerhand du har.

Det som skiljer rysk poker från andra pokervarianter är alltså framför allt att man faktiskt kan ha en hand bestående av 6 kort, och inte fem. Därför är det viktigt att veta att även det sjätte kortet kan användas för att skapa en hand man vill ha. Har man skapat fler än en vinnande pokerhand på detta vis får man i så fall vinsten utbetald för båda!

Rysk poker

Grundläggande tips för dig som vill testa rysk poker

För det första rekommenderar vi dig att spela spelet för låtsaspengar till att börja med, för detta är ett utmärkt sätt att lära sig spelet på om man känner sig osäker, som inte kostar en något.

För det annan är en bra grundläggande regel att ha med i beräkningarna att om man har en så pass dålig hand som spelare att dealern inte skulle kvalificera sig med den, ja, då bör man lägga sig med en gång! Det är väldigt ovanligt att detta leder till en vinst så klart.

När du väl kan spelet lite bättre kan det även vara intressant att veta att man faktiskt kan spela rysk poker med mer än en hand åt gången, fast då ser man bara en hand åt gången.

Fast rysk poker inte finns på alla spelsajter ännu (det är nämligen en ganska ny pokervariant som endast funnits sedan 1990-talet), finns det gott om sajter som kan erbjuda detta spel och annan casino action för dig, så det är bara att sätta igång och spela om du tycker detta låter intressant!