Fotboll och humor är en lyckad blandning


Även om fotboll för vissa kan vara ett känsligt ämne – man följer och dyrkar ett lag med hela sitt hjärta – så är det ett otroligt tacksamt ämne att skämta om. Vem gråter inte av skratt när en riktigt duktig komiker berättar om hur de omtycka världsstjärnorna har gjort bort sig eller när de med humor förstärker en fotbollsspelares bravader. Det går att vrida i vilken vinkel som helst. Men det är inte bara om vad som händer under en match som en standupkomiker kan skämta om när det gäller temat fotboll och sport, det sträcker sig längre än så.

I dag när betting är mer populärt än någonsin finns det utrymme för att även skämta om hur det kommer att gå i matcherna och framför allt, hur fel det kommer att gå. Man bettar nämligen inte bara på vem som kommer att vinna eller vem som kommer att bli skyttekung. Tänk mer i banor som ”hur stor chansen är att ett lag förlorar” eller ”hur stor chansen är att Zlatan klackar in Manchester Uniteds första självmål för säsongen”. Möjligheterna är många, intressanta och roliga. Sätt dig därför och läs om de senaste sportnyheterna och spela på fotboll, vem vet, kanske kan du samtidigt komma på några egna skämt.

Spelarna bidrar även utanför planen

Aldrig någonsin har vi varit så uppkopplade och så upplysta om allt som händer i världen (oavsett nödvändiga eller inte lika nödvändiga nyheter). Tidigare var det bara på presskonferenser och enstaka intervjuer som man kunde höra fotbollstjärnorna prata, men nu är det annorlunda. Flera av dem går att följa på sociala medier som Facebook och Twitter och självklart ger det upphov för fler möjligheter att driva med personerna.

Och det är inte bara sociala medier som ger upphov till skämt, även stjärnornas arbeten som modeller eller liknande vid sidan av fotbollen kan ge upphov till skratt. Vem minns inte David Beckhams och Fredrik Ljungbergs kalsongreklamer? Hur många skratt och skämt gav inte de upphov för.

Det går att skämta om fotboll...
Det är tacksamt att skämta om sport – nästan alla uppskattar och förstår skämten. Bilden hittas här.

Tacksamt att skämta om fotboll

Varför är det så tacksamt att skämta om fotboll? Är det för att allvaret runt spelet, som är alladels för högt, i sin tur ger upphov till skratt. Är spelarna bara extremt roliga att driva med eller är det för att det för en gångs skulle är något man kan skratta åt utan att få en klump i magen av dåligt samvete. Förmodligen finns det inget svar, och det kanske inte behövs heller. Det viktigaste är att man har hysteriskt roligt.

Sen är fotbollsstjärnorna själva sällan utan humor. De kan flera gånger bjuda på sig själva inför journalisterna och allas vår Zlatan Ibrahimovic är sällan sen med ett skämt, även om det gärna hoppar ut en och annan groda ibland. Senast i raden skämtade han med de brittiska journalisterna som bad svensken att ge Eric Bailly pokalen för bästa spelare, varpå Zlatan skämtade och sa att han trodde att den var till Rooney, som stod bredvid honom.